Omgaan met oordelen en verwachtingen.Oordelen en verwachtingen. Het kan raar lopen.
Je kunt verwachtingen hebben van jezelf en soms zijn die niet realistisch. Een echo uit het verleden.
Je kunt ook denken dat anderen verwachtingen van jou hebben en bij navragen blijken die verwachtingen er niet te zijn. Hoe zinvol is het hebben of vermoeden van verwachtingen dan?

Met oordelen is ook iets vreemds aan de hand. Dan denk je dat je een oordeel hebt over iemand anders en blijkt dat het eigenlijk over jezelf gaat.
En de oordelen van anderen, in hoeverre zijn die van hun? Als iemand een oordeel over jou heeft, is dat dan een oordeel dat bij hen hoort of een oordeel dat bij jou hoort?

Dit is best ingewikkelde materie. En het is goed om ervoor te zorgen dat je minder last krijgt van oordelen en verwachtingen. Want dat maakt je leven een stuk gemakkelijker.

De training.
In deze training gaan we met oordelen en verwachtingen aan de slag. Je krijgt voldoende instrumenten in handen om in de praktijk mee te oefenen. Want, laten we eerlijk zijn, nieuw gedrag leer je niet in een dagje training.
Je leert wel om je valkuilen te herkennen en te vermijden en je leert welke alternatieven je hebt. Ook zul je hopelijk voelen dat je onschuldig bent en zeker niet de enige die moeite met verwachtingen en oordelen heeft.

Is de training dan helemaal vrij van oordelen en verwachtingen?

Nee, zeker niet. Oordelen en verwachtingen horen erbij.

Wat kun je van mij verwachten? Naast dat ik de materie van binnenuit heb doorgrond, heb ik er ook een hele studie van gemaakt. Op de dag zelf zal ik de inhoud aanpassen aan de aanwezigen; het zal dus zo veel mogelijk over jullie gaan en niet over een theorie.

En wil je eerst weten wie ik ben, dan spreken we gewoon een keertje af, zonder kosten en zonder verplichtingen.

Wat verwacht ik van jou? Dat je de bereidheid hebt om te veranderen. Of dat lukt, is aan jou.Praktisch:
Dinsdag 2 maart 2021 van 10 tot 17 uur in stad Groningen.
Kosten: € 45,- per persoon, per dag.